Пролетна студентска школа по ядрена физика се състоя в Боровец

on .

От 15 до 18 май 2018 г. в комплекс „Боровец” за единадесета поредна година се проведе Пролетната студентска школа по ядрена физика. Събитието беше под надслов „Дни на ОИЯИ в България”, а организатори бяха Агенцията за ядрено регулиране и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН, съвместно с Обединения институт за ядрени изследвания (ОИЯИ) в гр. Дубна, Руската федерация.

Лектори от Лаборатория по ядрени проблеми, Лаборатория по теоретична физика, Лаборатория по физика на високите енергии, Лаборатория по информационни технологии, Лаборатория по радиационна биология, Лаборатория по неутронна физика и Лабораторията по ядрени реакции на ОИЯИ запознаха участниците с изследванията и разработките, по които се работи в ОИЯИ.

Участие взеха студенти от България, Румъния, Сърбия, Гърция и Македония, както и учители по физика от български училища.

Основна цел на превърналата се вече в традиция школа е запознаване на младите учени с работата на основните лаборатории и постиженията им в техните области.

 

  • 1
  • 2