45 ГОДИНИ ИНСТИТУТ ЗА ЯДРЕНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА към Българската академия на науките

on .

Състоя се официалното представяне на сборника по случай годишнината на ИЯИЯЕ – БАН

На 26 февруари 2018 г. пред Редакционната колегия бе представен сборника “INRNE - 45 YEARS AND BEYOND“, съставен по повод годишнината на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при Българската академия на науките. Директорът доц. Димитър Тонев откри събитието, което се състоя в зала 200 на Института.

Книгата, издадена от ИЯИЯЕ – БАН, представя личности, факти и резултати на института за изминалите години. Богато илюстрирана и добре структурирана, книгата съдържа основната информация за историята, настоящето и идеите за бъдещото развитие на института.

В сборника са представени резултатати на български учени, допринесли със своя труд за високите постижения в науката и широката разпознаваемост на България като един от световните лидери в ядрената физика. Описани са основните направления, в които Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика работи и постига значими успехи.

Подборът и редакцията са дело на голям авторски колектив, като значимо е участието на проф. Иван Ванков и г-жа Олга Цилева.

Изданието е факт благодарение и на подкрепата на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД.

Книгата е достъпна в безплатен онлайн формат: тук.

 

  • 1
  • 2