Почистване на връх Мусала

on .

 

musala-2016

 

Радио ТАНГРА МЕГА РОК и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН имаме удоволствието да поканим всички фенове на най-високия РОК концерт, правен някога в Европа. Уникалното събитие ще се състои на 30 юли (събота), поставено на югозападния склон на ‘МУСАЛА’ (2925 м) - на 40 метра под самия връх. То е част от чиста и благородна кауза – почистване на върха от строителни отпадъци. Десетки доброволци ще се включат в акцията, групите D2 и ODD CREW безвъзмездно подкрепят каузата.

За повече подробности – следете официалното събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/921722137937428/, както и RadioTangra.com.

Основните партньори на радио ТАНГРА МЕГА РОК в проекта са:

 • - Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика - БАН
   
 • - НИМХ - БАН
   
 • - Дирекция „Национален парк Рила“, Министерството на околната среда и водите
   
 • - „Софийска вода“’ АД
   
 • - Българската национална телевизия
   

Без тях, тази амбициозна идея би била невъзможна!

Всички ние се надяваме почистването на това свято място от строителните отпадъци да бъде само първата стъпка в една дългосрочна Национална кампания за изтъкването на „МУСАЛА“, не като „туристическа дестинация”, а като природа, която заслужава специално отношение и уважение от всеки.

Всички партньори се обединяваме в една обща кауза „За чиста и защитена Рила“.

С цел да запазим спокойствието на дивите животни в района, както и да не нарушаваме естествената среда, която обитават, силата на звука от озвучаване на концерта ще бъде контролирана и в нормите на максимално облекчен режим.

Звукът ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха.

D2 и ODD CREW са две от най-популярните български рок групи – артисти с много фенове, близки до планинарската кауза.

Всичко за самото почистване, графика и пунктовете за доброволци, както и други оперативни подробности ще бъдат публикувани следващата седмица.

Не пропускайте историческия концерт над облаците на 30 юли 2016 на величествения връх „МУСАЛА“!

 

 • 1
 • 2