Висшето военноморско училище и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН с планове за бъдещи съвместни проекти

on .

 

На 13 април 2016 г. се състоя срещa между директора на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика доц. д-р Димитър Тонев и комодор проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Никола Йонков Вапцаров“.

На срещата бяха представени основните проекти на двете организации. Доц. Тонев запозна гостите с проекта за изграждане на Циклотронен център към ИЯИЯЕ-БАН, а научният секретар на института доц. Анна Дамянова представи проектите, дейностите и изследванията на института, осъществени на българското Черноморие. Към момента ИЯИЯЕ си партнира с Института по рибни ресурси и други организации, осъществяващи дейност в областта на екологията и има капацитет да участва в проекта „Чисто Черно море“.

„С много голямо уважение и респект сме тук“ бяха думите на комодор проф. Медникаров, който адмирира дейностите на института и представи от своя страна проектите на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. ВВМУ се намира в гр. Варна. Неговите възпитаници служат във Военноморските сили и гражданския флот на България или работят като висококвалифицирани специалисти в морската индустрия на страната или зад граница. То е най-старото техническо учебно заведение в Република България, а неговата история и настоящата му дейност го утвърждават като най-авторитетния център за подготовка на морски кадри. Обучава 2800 човека, а желаещите постоянно нарастват, училището предоставя широк диапазон от съвременни специалности и разполага с голяма мрежа от партньори.

Ръководствата на двете организации разгледаха възможности за общи проекти в бъдеще.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4