Търсене
Close this search box.

Домът на физиката

Физически факултет към СУ "Св. Климент Охридски"

АКТУАЛНО

ДВА СРЕБЪРНИ МЕДАЛА СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ОТБОРИ, УЧАСТВАЩИ В ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ НАУКИ EOES 2024

Два сребърни медала спечелиха българските отбори, участващи в европейската олимпиада по експериментални науки EOES 2024, която се проведе от 7…

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

НА 24 АПРИЛ: ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАУЧНИТЕ ГРУПИ ВЪВ ФИЗИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ, ЧАСТ ОТ ЕКИПИТЕ ПО SUMMIT (SOFIA UNIVERSITY MARKING MOMENTUM FOR INNOVATION AND TECHNOLOGICAL TRANSFER)

На 24 април (сряда) във Физическия факултет на СУ ще се проведат представяния на научните групи във Физическия факултет, работещи…

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ПОСЛЕДВАЙ НИ

Физическият факултет е в социалните мрежи – следи ни във Facebook, YouTube и Instagram, както и на страницата на СУ в LinkedIn.

Кои сме ние

Физически факултет (ФзФ) започва своята дейност през 1904 година и оттогава насам е люлка и дом на някои от най-видните български учени.

Днес ФзФ има над 540 студенти в бакалавърски, магистърски и докторантски програми, и продължава традицията да създава изследователи, които опознават света от атома до Космоса.

наука на световно ниво

ФзФ е не просто образователна институция. Студентите ни имат възможности за изследователска кариера с летящ старт благодарение на интензивната научна работа във Факултета, както и на съвместните ни проекти с водещи национални и международни изследователски организации.
0 +
Научни публикации за последните 5 години
0 %
От научната продукция на Софийски университет
0 %
От научната продукция на България
0
Изследователи
0
Изследователи в топ 2% учени в света
СЪТРУДНИЧЕСТВА